Jones Architecture specified Tekstur D1 in Ebony 101 to clad the reception desks in the employee entrance at TD Garden in Boston. Because of their durability, patterned Tekstur panels are perfect for this high-traffic area.

We should note that these desks have a seamless curved fronts. When Tekstur is used in 1/8" thickness, it is easily to radius without losing durability.

This project was designed by Jones Architecture and the millwork was done by Walter A. Furman Co.

To learn more about this project, read the excerpt from the architect's website below the photo gallery.

Photographs © William Horne & Eco Supply

From the Jones Architecture's website:

TD Garden was built in 1995 to replace the aging Boston Garden. Jones Architecture has been supporting the owner with several facilities upgrades to improve back-of house operations and enhance the overall customer experience and safety. Priority projects include:
...
Employee Entrance/Loading Dock Renovation (10,000 GSF): This renovation to the TD Garden employee and media entrance sought to untangle the convoluted circulation paths that both employees, media members, and special guests to the arena share. The entrance serves multiple groups, all of which require screening and clearance to access the back-of-house spaces that the general audience does not see. This area of the building is also the heart of its receiving and load-in space, making its unencumbered operation vital to the success of everyday events.

 

Want to learn more about Tekstur & Richlite?

Click the button below to request a Tekstur & Richlite AIA CES course for your firm:

Request a CES Course

Enter Rebrandly Link Slug Here 42.3662 -71.0621